Curaçao spant al jaren de kroon als vakantiehotspot, en het is niet moeilijk te zien waarom. Het is gemakkelijk om er te komen en er zijn genoeg activiteiten om je bezig te houden. Winkel, eet, drink en dans je een weg door het eiland, of kies voor een meer passieve benadering en geniet van de natuurparken en stranden. Als u op zoek bent naar een beetje, bezoek dan de volgende prachtige landschappen.

Top tien mooiste stranden van Curaçao

Playa PortoMari

Playa Porto Marie is een van de betere stranden van Curaçao en een van de mooiste plekken in het Caribisch gebied. Het strand ligt op ruim 300 meter en staat vol met een witte zandbaai met blauw water en prachtige zonsondergang. De natuurlijke schoonheid van het strand maakt het een populaire bestemming voor zowel toeristen als de lokale bevolking.
https://www.playaportomari.com/

Cas Abao Strand (Playa Cas Abao)

Er zijn veel stranden in de wereld, maar er zijn er maar weinig die de schoonheid van Cas Abao Strand op Curaçao kunnen evenaren. Het staat bekend als een van de mooiste natuurlijke stranden ter wereld. Het is gelegen in het zuiden van het eiland, in de buurt van het dorp Cas Abao, op slechts 6 mijl van de hoofdstad van Curaçao.
https://www.casabaobeach.com/

Sea Aquarium Strand

Op Sea Aquarium Beach vindt u een mooie verzameling van een twee verdiepingen tellende boulevard genaamd Mambo Beach Blvd. De moderne winkels bieden vooral veel bad dat u kunt proberen na directe aankoop op het strand dat letterlijk aan uw voeten ligt. Naast winkels vind je op de Boulevard ook leuke eettentjes, restaurants en bars.
https://www.mambobeach.com/

Playa Kenepa Chiki/Kleine Knip

Er zijn een aantal prachtige stranden rondom het eiland Curaçao, maar het strand dat de meeste bezoekers naar dit tropische eiland trekt is Playa Kenepa of cut. Dit is een prachtig strand in het noordwesten van het eiland. Veel mensen bezoeken dit strand om te genieten van het witte zand en het warme kristalblauwe water. Het strand biedt ook vele andere leuke activiteiten zoals snorkelen, duiken en kajakken of suppen.
https://www.curacao.com/nl/activity/playa-enepa

Kokomo Strand

Niet ver van Willemstad ligt Kokomo Beach in het zuidwesten van Curaçao. Vanaf Boca Sint Michiel volg je de weg naar Bullenbaai om dit mooie strand te bereiken. Met helderblauw water, fijne bedden, relaxte (live) muziek, goede service en een prima menu is een dagje Kokomo een geweldige ervaring.
https://www.curacao.com/nl/activity/kokomo-beach

Jan Thiel Strand

Als u op zoek bent naar een geweldig allround strand om te bezoeken, hoeft u niet verder te kijken dan Jan Thiel Beach. Het is een van de meest populaire toeristische bestemmingen op Curaçao.
https://www.janthielbeach.com/nl/home/

Playa Piskado/Playa Grandi

Playa Piskado, Playa Grandi of gewoon ‘Het Vissersstrand’. Is de bekendste waar je de meeste kans hebt om een zeeschildpad te spotten.
Er zijn veel vissers die hun vers gevangen vis ter plekke schoonmaken. Al die schildpadden komen daar op af, en daar zitten echt grote exemplaren tussen. Erg leuk om te snorkelen. Je kunt de vis daar ook kopen bij de vissers, zodat je ’s avonds bij het avondeten een heerlijk vers stuk vis hebt.
https://www.curacao.com/nl/activity/playa-piskado-playa-grandi

Daaibooi Strand

Daaibooi Bay is een klein gezellig strand dat erg populair is bij de lokale bevolking en bij toeristen die van een natuurlijker strand houden. Het is er aangenaam vertoeven omdat Daaibooi Beach niet de toeristische sfeer heeft die je op veel andere stranden tegenkomt. Daaibooi is nog steeds een strand dat gratis is, terwijl het goed onderhouden is en voorzien van basisvoorzieningen. Het is zeer ongerept met wit zand en zeer helder water Er is voldoende schaduw te vinden tussen de palmbomen.
https://www.facebook.com/daaiBooi-Beach-curacao-693505584026434/

Klein Curaçao (Klein Curaçao)

Klein Curaçao is een klein onbewoond eiland 10 mijl ten oosten van Curaçao dat het mooiste strand heeft dan welk eiland dan ook op het hoofdeiland Curaçao. U kunt een dag naar het eiland varen met een historisch zeilschip of een andere gecharterde boottocht.
https://www.curacao.com/nl/activity/klein-curacao?cat=stranden-en-diving

Directorbaai (Shell’s Directeurs baai)

Directorbaai was vroeger het privéstrand van de directeuren van Shell, ook het Nederlandse koningshuis maakte gebruik van dit strand. Na het vertrek van Shell in 1985 werd het strand openbaar. Als je gaat snorkelen zie je prachtige koralen en grote scholen langszwemmen, in alle soorten en maten. Directorsbaai is ook de plek waar de Coral Restoration Curaçao nieuwe koralen heeft geplant.

Duiken Directorbay